woensdag 7 december 2016

meld je aan voor de studiereis in 2017


Van harte jullie aandacht voor deze aankondiging voor de Big Picture Learning studiereis 2017.

Ook in 2017 gaan we weer op bezoek bij enkele Big Picture Learning Scholen in Amerika die werken vanuit de basisgedachte: onze leerlingen staan echt centraal.

Deze onderwijsfilosofie begint wereldwijd steeds meer ontdekt te worden en blijkt in de roerige tijden waarin we leven erg belangrijk voor de persoonlijke balans van kinderen, voor de ouders, de omgeving en uiteraard ook de school zelf.

Of Big Picture Learning nieuw voor je is, of als je al jaren op een BPL school werkt, deze reis gaan we uit van jouw eigen leervraag en bieden we een studiereis op maat aan.
Jouw specifieke leerdoelen en wensen en die van je school staan voor ons centraal. We gaan je  koppelen aan de mensen die voor jou waardevol zijn, zodat je de meeste kans hebt om te leren.
In een kleine groep medereizigers, maximaal 18 reisgenoten (en 2 begeleiders), is er ruimte om iedereen te leren kennen en op die manier ook veel van elkaar en de werkwijze op andere scholen te leren.

De vertrekdatum is gepland op vrijdag 21 april 2017, we zullen op zaterdag 29 april in de ochtend weer landen op Schiphol.

Het programma van de Big Picture Learning studiereis 2017 samengevat:

·         We zullen op vrijdagochtend 21-4 om 11.00 verzamelen op Schiphol. Rond 13.30 vertrekt het vliegtuig richting New York City. Op vliegveld JFK zullen we in de namiddag aankomen. Een weekend New York City ligt voor ons. Samen reizen we naar het hotel, waar we samen tijdens een gezellig welkomstdiner genieten van een geweldige stad.

·         De zaterdag en zondag beschouwen we als tijd om te “leren in de echte wereld”. Genieten, en kennis maken met de Amerikaanse cultuur en wennen aan de andere tijdszone (+6 uur later dan in Nederland).

·         Zondag namiddag reizen we vanaf Penn Station vanuit New York met de trein naar Philadelphia.

·         Maandagochtend start de studiereis met het eerste schoolbezoek aan BPL School: Met East highschool in Camden (vlak naast Philadelphia). Maandag en dinsdagochtend verblijven we op deze school, gaan we in gesprek met de schoolleiding (Principal Jenkins), het team (Staff) en natuurlijk alle studenten.

·         Dinsdagochtend gaan we terug naar deze geweldige school waar de sfeer heel bijzonder is te noemen. Studenten en docenten werken hard en laten zien hoe het hun, ondanks de veelal moeilijke omstandigheden, lukt om toch dichter bij de beoogde doelen en ambities te komen.

·         Dinsdagmiddag nemen we afscheid en reizen we naar het station. Een prachtige treinreis neemt ons mee door 3 verschillende staten en langs de kust waar we rond 19.00 aankomen in Providence. Providence is de stad waar Big Picture Learning 20 jaar geleden hun eerste school opende.

·         Op Woensdagochtend worden we met de schoolbus opgehaald en gaan we naar The Met. Deze school is het vlaggenschip van BPL in de wereld. Al ruim 20 jaar werken de highschool studenten hier in verschillende schoolgebouwen aan hun persoonlijke ontwikkeling. We worden ontvangen in 1 van de scholen en krijgen na de pick-me-up een ontvangst in 1 van de 8 advisory’s (leergroepen).

·         We zullen gedurende woensdag en donderdag kennis maken met alle ins en outs van Big Picture Learning.: de advisory, de 1 op 1 gesprekken, het leren in de echte wereld, de schoolcultuur, maar vooral zullen we kennis maken met de studenten en het team.

·         Donderdagavond organiseren we als reisgezelschap met elkaar in Providence een gezellig afscheidsdiner.

·         Op vrijdagochtend vertrekken we direct na het ontbijt rond 10.00 met de trein terug naar New York City. Daar kunnen we nog even wat shoppen. Rond 16.00 vertrekken we vanuit het centrum naar het vliegveld JFK en zullen we in de avond vertrekken met de nachtvlucht richting Amsterdam.

 Aanmelden voor de reis

Wanneer u uzelf of enkele deelnemers van uw school of organisatie wilt aanmelden voor de BPL Studiereis 2017, dan kunt u een berichtje mailen aan Cindy van Beers c.vanbeers@kpcgroep.nl

Wij zullen u dan het inschrijvingsformulier toesturen, zodat we eea in orde kunnen maken.

De kosten voor deze reis zijn op dit moment nog indicatief: we verwachten, afhankelijk van het aantal deelnemers en het type slaapkamer (1 persoons of 2 persoonsslaapkamer) in de buurt te komen van 3900 euro per persoon. Wanneer u zich aanmeldt met 2 personen voor een 2 persoonskamer ontvangt u per deelnemer 100 euro korting.

Omdat er een minimaal aantal deelnemers is voor deze reis willen we voor 15 januari een beslissing nemen. (Dit i.v.m. reserveringen van vliegtickets en hotelopties)

 Voor inhoudelijke vragen over de reis kunt u terecht bij;

Nele te Braake 06 52025879 n.tebraake@visionele.nl

Bart van Kuik 06 51408625  b.vankuik@kpcgroep.nl

De reis wordt georganiseerd vanuit de Vereniging Big Picture Nederland in nauwe samenwerking met Big Picture Learning Amerika. 
Meer informatie over eerdere Big Picture Learning Studiereizen treft u aan op deze reisblog.
 
Vriendelijke groet,

 Nele te Braake en Bart van Kuik