vrijdag 17 juni 2016

terugkommiddag BPL Studiereis 2016

Afgelopen woensdag 15 juni stond al weer de terugkommiddag van de Big Picture Learning studiereis 2016 in de agenda.

De Gooise Praktijkschool (GPS) in Hilversum ontvangt ons helemaal in het Amerikaans: een prachtige uitnodiging en een Amerikaanse tafel, inclusief vlaggen, bloemen, cookies en foto's van de reis. Super, wat een ontvangst.

Na het welkom door Marieke worden we direct door een tweetal leerlingen opgepikt en krijgen we een rondleiding door de school, alle (praktijk)lokalen zijn in bedrijf en dat geeft ons de gelegenheid vragen te stellen aan leerlingen en docenten van GPS.

Veel enthousiasme en passie komen we telkens tegen.
Op bezoek in de advisory van Lieke Hartman vertellen de leerlingen hoe er wordt gewerkt: het wie ben ik project, de advisory, de persoonlijke leerplannen en de projecten van de leerlingen worden gepresenteerd. Wij krijgen een heel goed beeld van deze indrukwekkende en toffe advisory "LH CREW".





Na een uitgebreide rondleiding door de school komen we terug in het zorg en welzijn lokaal waar voor ons de tafel prachtig is versierd.
 





Nadat we samen terugkijken op de nidrukwekkende rondleiding door de school bespreekt bart de evaluatie van de studiereis, de tips en tops nemen we door.
Aansluitend presenteren de scholen hun observaties en vertellen zij welke impact de reis heeft gehad.

Op de Gooise Praktijkschool hebben alle collega's dit filmpje bekeken, aansluitend gingen zij in gesprek over alle ervaringen tijdens de reis.

 
Ook de presentatie op het Baanderherencollege heeft bij veel collega's de ogen doen openen. Big Picture Learning doet er toe!
 
 
De reisgenoten van het  Futuracollege in Woerden maakten het ons best lastig een Kahoot (quiz) met verdiepende detailvragen over de reis zorgde voor een heleboel lol en ook enige competitie: N&L, Nele en Lotte gingen voor de eeuwige roem.

 
De gezellige afsluiting met borrel, brengt ons nog niet bij het einde, want het uitwisselen op elkaars scholen brengt veel nieuwe ideeën en inspiratie. We besluiten daarom om in november na de Big Bang op 22 september nog een keer bij elkaar te komen en dan de ervaringen verder uit te wisselen!
 
Alle reisgenoten, enorm bedankt voor jullie vertrouwen tijdens deze bijzondere reis naar The Bronx.
 
Meer info over de volgende reis in 2017 zal na de zomervakantie beschikbaar zijn.