maandag 30 april 2012

Eerste dag bezoek The MET Providence omgevlogen

Al vroeg stonden alle Big Picture reisgenoten klaar voor het ontbijtbuffet in Hotel Providence. Immers een spannende dag staat klaar. De bussen van The Met rijden voor en in no time zit iedereen in een echte originele schoolbus!



Het zonnetje op de campus van The MET Providence zorgt voor een prettige ontvangst. Na een warm welkom van de directie en de co-founders van Big Picture Learning bekijken we samen een indrukwekkende film over een zeer ondernemend jongetje: Caine. Een prachtig voorbeeld hoe leren, persoonlijke interesse en betrokkenheid van ouders bij hert leren hand in hand gaan!

Na de inleiding van Dennis Littky vertrekt een ieder naar 1 van de vier deelscholen op de campus: Unity, Equality, Liberty of Justice.
Een eerste indruk wordt opgedaan met een krachtig Big Picture fenomeen: de Pick me UP (PMU).


Bekijk de eerste foto's van deze eerste dag.  (click op foto's)












Bekijk een fragment van de Inspiratieworkshop in de gym van The Met:




Big Picture groep 2012 start met geweldig weekend

Afgelopen vrijdag zijn we dan eindelijk vertrokken voor ons grote avontuur naar New York en Providence. Na de gebruikelijke ESTA problemen (kleine en grote letters) kwamen we allen door de douane. Een prima vlucht en zonnige landing op het vliegveld JFK. Een bustocht langs de net gelande space shuttle, de indrukwekkende skyline en de lente in New York zorgt voor een eerste onvergetelijke indruk.


De komende dagen kun je onze avonturen verder volgen op deze blog. Elke dag een andere blogger die zijn indrukken achterlaat. Vandaag gaan we na het ontbijt met de witte MET-school bussen naar de school.... We hebben er veel zin in.


Oh ja: nog wat foto's en een eerste video! (Click op foto's en video)



Veel plezier ermee.

Bart
Er volgen in dee loop van deze dag nog wat meer video's en foto's.

maandag 9 april 2012

Startbijeenkomst 4 april over: Big picture, op reis en wie er mee gaat!

Beste reisgenoten,
,
Op 4 april hebben we een zeer energieke start, zoals je op onderstaand filmpje ( gemaakt door Bart) kunt zien.
Mooi dat Bart  tijdens de reis  al versterking heeft van de bloggers die zich hebben aangemeld.



Nog even de tips op een rijtje:

Nog even voor alle zekerheid nog wat aandachtspunten voor vertrek.
  1. Check of de gegevens op je ticket kloppen met die op je paspoort. Op Schiphol is een lettertje verschil geen probleem maar, zoals we eerder mochten ervaren, dat kan het bij vertrek op JFK wel degelijk blijken te zijn.
  2. Vraag ruim op tijd ( liefst nu meteen, als je het niet al deed ) je ESTA (https://esta.cbp.dhs.gov/esta/  visa waiver) aan In het boekje van VX Travel vindt je hoe je dat doet. Je hebt daar een credit card voor nodig. Die is überhaupt erg handig in de USA.
  3. Ben op tijd op Schiphol ( uur ) en meld je even bij de KPC reis-advisor (Hanneke of Detje of Bart) van jouw advisory zodat we weten dat je er bent. Mocht je onverhoopt te laat komen laat het dan weten aan je KPC reis-advisor, de mobiele nummers staan  in en op de Wie is Wie Gids.
  4. Check je reis-en annuleringsverzekering. Heeft die werelddekking? Zo niet laat die dan tegen een gering bedrag ( tijdelijk) uitbreiden met een werelddekking.
  5.  Controleer of je telefoon automatisch kan bellen met NL en stel hem daarop in vóór we vertrekken. Vergeet niet om je GSM-oplader mee te nemen
  6. Lees in het boekje reisinformatie wat je weten wilt over: regels voor de bagage en over fooien, telefoneren, geldzaken, voltage ( verloopstekker)
  7. en let op het tijdverschil: wanneer het nu in Nederland 20.00  uur is, dan is het in New York: 14.00 uur. Wanneer het in New York 20.00 is, dan .... + 6 uur erbij tellen...
  8. Mocht je een beroep moeten doen op annulering, laat het dan aub zo snel mogelijk weten aan Hanneke (06 51 40 86 59 ) én aan Annick ( 06 50 52 44 520.  Als het drie dagen voor vertrek is ( ivm de uiterste datum voor aanvrage van de Visa waiver is later niet mogelijk) dan kunnen we nog proberen of er iemand anders van je school mee kan gaan.. 
  9.   Laat je informatie voor de thuisblijvers ook thuis achter.


Zijn er nog vragen dan weet je ons te bereiken. Kijk intussen ook vast eens op www.kpcgroep.nl/bplstudiereizen, waar je het filmpje van de 2011-reis en achtergrond info over Big Picture Learning kunt bekijken... Ook kun je de powerpoint nog even bekijken die Hanneke heeft gebruikt tijdens haar inleiding.

Graag tot ziens op 27 april tussen en uur in vertrekhal 3, ergens in de buurt van balie 18 en 19.

Detje, Bart en Hanneke.